Zonguldak Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz'dır.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde doğmuştur.

Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu ve yüksek lisans sahibidir.

Birçok ilçemizde kaymakamlık ve üst düzey bürokrasi görevleri üstlendikten sonra, sırasıyla Siirt Valiliği, Afyonkarahisar Valiliği ve Zonguldak Valiliği görevlerini üstlenmiş olup, uluslararası komisyonlarda da görev alıp, devletimizi temsil etmiştir.

Kerameti kendinden menkul bir haber sunucusu diyor ki :

" Zonguldak Valisi kim ya !" 

Kim olacak ?..

Devletimizin Zonguldak'taki en üst düzeydeki temsilcisi,senin idrak edemeyeceğin ölçüde saygın ve halkımız tarafından sevilen-sayılan bir devlet adamıdır.

Öyle bilip bilmeden mikrofonu eline alıp "ötmek" kolay geliyor.

Yani, bizler de yıllardır bu mesleğin içindeyiz ama, böyle bilip bilmeden, anlayıp dinlemeden, srıf önyargılı yaklaşımlarla devletin valisi hakkında "saygısızlık içeren" ifadeler kullanmak cüretini bu tür kişiler nerden alıyor anlamak mümkün değil..

Şu, Selçuk Tepeli denilen kişi, keşke Sayın Mustafa Tutulmaz'ı birazcık tanımış olsaydı…

Sayın Valimiz, devletine, milletine ve Cumhuriyet değerlerine sadakatla bağlı, tevazu konusunda örnek oluşturan, halkına çok yakın, Valilik Makamı'nı hizmet yolunda icraat makamı olarak gören, proje üreten, proje geliştiren, kurumsal işbirliği ile şehrin sorunlarına çözüm arayan ciddi ve saygın bir devlet adamı…

Gevşek ağızlı bir sunucunun, hiç tanımadan, etmeden, sadece kulaktan dolma bilgilerle, Sayın Valimizi, sanki Cumhuriyet değerlerine karşıymış gibi göstermeye çalışmasını gafletten öte, tamamen kasıtlı bir davranış olarak gördüğümüzü belirtmek istiyorum.

Ereğli'de düzenlenmesi öngörülen Edip Akbayram konserinin Valilik kararı ile iptal edilmesinin gerekçesi bellidir.

Cenaze evinde düğün yapılmaz.

Amasra'da meydana gelen grizu faciasında 41 canımızı yitirdik.

Acılar çok yeni, yas bitmedi, gözyaşları daha kurumadı.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenmesi öngörülen Edip Akbayram konseri, Ereğli Belediyesi " CHP'li" olduğu için değil, Sayın Valimiz Cumhuriyet Bayramı'nda konser düzenlenmesine karşı olduğu için de değil, sırf acılar daha çok yeni olduğu için iptal edildi.

Aynı Vali Tutulmaz, Ak Parti'li Kozlu Belediyesi tarafından geçen yaz düzenlenmesi öngörülen festivali de, Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın tüm ısrarlı çabalarına rağmen yasal gerekçelerle iptal etmişti.

Çok bilmiş haber sunucusu Selçuk Tepeli, Amasra'da meydana gelen ve 41 madencimizin şehit olmasına neden olan ocak kazası ile ilgili olarak yine Vali Tutulmaz'a atfen " Ne yaptın?" diye soruyor.

Birincisi, Vali Tutulmaz, Bartın Valisi değil, Zonguldak valisidir.

İkincisi, devlete ait maden ocakları valiliklere değil, doğrudan TTK Genel Müdürlüğüne, yani Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlıdır.

Üçüncüsü, Amasra'da grizu faciasının meydana gelmesinin hemen ardından yargı olaya el koymuş, Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yapmış, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı beş Cumhuriyet Savcısı ile olayı soruşturmaya başlamış, yine devlet tarafından görevlendirilen iş müfettişleri de inceleme başlatmıştır.

Bilip bilmeden, anlayıp dinlemeden konuşmak böyle oluyor işte !..

Kendini bilmez, haddini bilmez, elindeki mikrofondan güç aldığını zanneden biri çıkıp,saygısızlığı, edepsizliği marifet zannedebiliyor.

Bizim bu çok bilmiş sunucuya bir tavsiyemiz olacak…

Önce gelsin, Sayın Valimizden Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerleri hakkında biraz ders alsın, gelmişken bölgede yaşanan acının ne denli büyük olduğunu anlamaya çalışsın, umarız kendisi için faydalı olacaktır.

Üstelik bu sayede doğru-dürüst konuşmayı da öğrenmiş olur.