Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde yaşayan ve geçirdiği felç rahatsızlığı sonrasında hayata küsmeyen Refik Sevim, kendisini yetiştirerek hat sanatı ustası oldu.
Argon kaynakçısı olan ve 4 yıl önce geçirdiği felç rahatsızlığı geçiren Refik Sevim, internetten hat sanatı malzemelerini sipariş ederek kendi imkanlarıyla hat sanatını öğrenmeye başladı
Kısa sürede kendisini geliştiren Refik Sezin şimdi ürünlerini hem sergiliyor hem de satışa sunuyor.

Kilimli' de sergi açan ve ürünleri satışa Refik Sevim;
"Ben Çatalağzı termik santralinden emekli oldum kendim argon kaynakçısıydım. Ancak geçirdiğim felç sebebiyle işimi yapamaz hale geldim. Son 4 yıldır da hat sanatına merak sardım ve kendi imkanlarımla hat sanatını öğrendim. Hem Arapça hem de özel Kufi yazı stilinde hat sanatını özel kağıtlara işliyorum. Şu ana kadar çok sayıda eser oluştu. Kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Bambu'yu kurutarak özel kağıttan yaptığım hat sanatlarını şu anda sergilemenin mutluluğunu yaşıyorum. Vatandaşlarımız gerçekten çok büyük ilgiyi gösteriyorlar. Bu ilgiden. Kendimi geliştirmeye devam ediyorum. İnanıyorum ki daha iyi noktalara ulaşacağım hat sanatını daha da geliştireceğim." dedi.

(Haber-Ercan Demir)