Zonguldak'ta 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kutlandı.

Sahil bandında düzenlenen kutlamalara Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş,  İl Jandarma Komutan Cezmi Yalınkılıç,  Turizm İl Müdürü  Taner Dursun, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, İş İnsanı Necdet Tıskaoğlu ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi ve Devrek Belediye Bandosu konseri ilgiyle izlendi.

Vali Mustafa oturmaz tören'de standları ziyaret etti yöresel lezzetlerden tattı.
Vali Mustafa Tutulmaz'ın eşi Fatma Tutulmaz manda yoğurdunu bıçakla kesti.

İl Türk ve Turizm Müdürü Taner Dursun yaptığı konuşmada Zonguldak'ın yöresel ürünlerini tanıtmayı amaçladıklarını ifade ederek Türk mutfağı haftasını kutladığını söyledi.

Vali Mustafa Tutulmaz;

"Turizmin en önemli ayaklarından birisi gastronomidir. Herkes
orada ne yenir sorusunu sorar, turizmin en önemli ayağı olduğunu şuradan iyi bir şekilde görüyoruz genelde ülkemizde doğal güzellikleri olan kültür değeri olan yerler bir diğer ayağıyla da turizmde gastronomide ön plana çıkıyor. Eğer gastronomide çok ön plana çıkılamadıysa turizmini arttırma yönünde son yıllarda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle sivil, özel sektör, kamu her alanda işbirliği yaparak ilimizin turizminin kalkındırmaya geliştirmeye gayret ediyoruz
Aktivitelerin artırılması gerekiyor, coğrafi işaretlerin sayısını artırmamız gerekiyor.
Burada turizmi geliştirebilmemiz adına bunların hepsine ayrı ayrı değer vermemiz lazım. Biz kamu olarak gerek tanıtımlarla gerekse de jeopark aşamasındayız. Ancak bunun kalıcı olabilmesi ve buraya gelen kişilerin mutlu bir şekilde ayrılmasının en önemli ayağı gastronomi bölümüdür. Daha sonra hep beraber değer vermemiz bunun katma değerini artırmamız gerekiyor. Mesele sadece karın doyurmak değil sadece ayakta kalmak değil biraz daha lezzet bölümüne ağırlık vermemiz gerektiğini bilmeliyiz. Daha hak ettiği yeri alabilmiş değil ancak işte bu çalışmalarla bu tanıtımlarla ve biraz da evrensel değerler içerisinde bu gastronomiye ele almakla ülkemizin değerlerini mutfak değerlerinde İnşallah hak ettiği yere millet olarak hep beraber getireceğiz.  Aramızda onlara da burada önemli bir görev düşüyor." dedi.

Tören'de Zonguldak'ın yöresel lezzetleri olan beyaz baklava cevizli kömeç, zılbıt gibi çok sayıda ürünlerinin tanıtımı yapıldı.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz