Sağlık belki de bu hayatta en çok dikkat etmemiz gereken konuların başında geliyor. Kimin nerde ve ne zaman başına ne geleceği belli değil. Elbette yaşadığımız olaylarda gördüğümüz aksaklıkları eleştirdiğimiz gibi doğru ve yerinde yapılan icraatları da “ takdir etmeliyiz”. 

  Gerek bu satırlarda ve gerekse Ercan ve Yıldıray’la birlikte Kanal Z de yaptığımız programlarda 112 ve 155 in önemini defalarca anlattık. Bazen bir telefon hayat kurtarır. Kimi zaman bir dikkatli bir vatandaşın ihbarı büyük bir tehlikeyi önler. Çevremizde olan bitene duyarsız kalamayız. Daha doğrusu kalmamalıyız.

   Bu satırları yazmadan yaklaşık bir saat önce Gazipaşa caddesinden Soğuksu’ya doğru geçiyorum. Kapuz dolmuş duraklarının hemen önündeki çiçek saksılarından birinin kenarına oturmuş ve halsiz şekilde öğüren bir bayanı fark ettim. Yanına yaklaştım. Geçmiş olsun dedim, neyiniz var? 

  Bayan “ çok hastayım lütfen bir ambulans çağırır mısınız “ dedi. Hemen 112 yi aradım ve önce durumu sonra da bulunduğumuz yeri tarif ettim. 112 görevlisi genç “hemen bir ambulans yollayacaklarını” söyledi. Ne olur ne olmaz diye ambulans gelene kadar o bayanın yanında bekledim. 112 merkezinin Site’de bulunan Devlet Hastanesi ek binasının yanında olduğunu biliyorum. Bulunduğumuz yere gelmesi en az  6-7 dakika sürer diye tahmin ediyordum ki( belki de yakınlarda bir yerde bulunuyordu o esnada) 2 dakika içinde 112 ambulans yanımıza geldi. Doktor veya ATT ( acil tıp teknisyeni) olması muhtemel iki genç kızımız hemen hastaya yanaştılar ve önce durumunu anlamaya çalıştılar. Ardından bayanı ambulansa aldılar. 

  Kendilerine “kolaylıklar dileyip” yoluma devam ettim. 112 servisinin bu derece hızlı olması, personelin hastaya yaklaşımı beni gerçekten sevindirdi. Bugüne kadar sağlık konusunda öğrendiğim ilk konu “erken müdahalenin hayat kurtardığıdır”.  

  Zaman zaman sağlık alanında yaşanan aksaklıkları eleştiriyorum/eleştiriyoruz ama yapılan güzel işleri de takdir etmeliyiz ki, o personel daha yürekli ve azimli çalışsın.

  Bugün hastaya anında müdahale eden 112 personelini ve diğer özverili çalışanları tebrik ediyorum. Emeği geçenleri de kutluyorum. 

 

            ALTERNATİF

 

Bölgemiz yeni bir dergiye daha kavuştu. ALTERNATİF; ekonomi, siyaset ve aktüel konuları işleyen yeni pırıl pırıl bir dergi. Yazılar, haber konuları ve röportajlar ilgi çekici. 

  Dergi sahibi Seda Fidan, haber müdürü Abdullah Yılmaç ve harika bir editörle çalışıyorlar. Ramazan Köşe editörlüğünde, kentin kısa zamanda benimseyeceği bir yayın organı olacağına inanıyorum. Ancak bu konuda en büyük sıkıntı bu tip dergilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için “ekonomik kaynak” oluyor. Umuyorum kentin ileri gelenleri bu genç kadroya sahip çıkarlar.