Hiç aklınızı kullanmıyor musunuz ayetindeki aklını kullanmayanların ortada dolandıkları bir dünya olduk. Hiç mi düşünmüyorsunuz? Gerçekten en Müslüman benim en inançlı benim yarışına girdiniz de bizlerin mi haberi yok. Yahut inançMetre oldunuz da herkesin inancını mı ölçüyorsunuz ? Ne oldu bize böyle?
Karşı komşunun dini inancı ne zamandır bizi ilgilendirir oldu? 
Alt komşunun siyasi görüşü?
Üst komşunun ırkı?
Alt sokaktaki komşunun özel hayatı?

Zira başımıza bir şey gelse bir çığlıkta kapımıza koşanlar onlar olmayacak mıydı? Neden işledi bu öfke ve ayrımcılık ruhumuza? Neden ve nasıl bu hale geldik ki biz?
İnsanları iyi ve kötü diye ayırmıyor muyduk? Doğrusu bu değil miydi? Kötüyse aman uzak dur selamını ver geç diyen bizler değil miydik? Kötüyü; kendine, eşine, çocuklarına, doğaya ve hayvanlara zarar verenler olarak adlandırmamış mıydık? İyi insanları da kötüler yüzünden es mi geçer olduk? Öldürdük mü içimizdeki insan sevgisini yoksa bu duyguların yok olması için son çabalarında mıyız?
Bizden olmayanı dışlayıp yok mu edeceğiz ?  Aynı siyasi görüşte değiliz sen yanlışsın doğru olan benim diye diretecek miyiz ?  Sen inançsızsın bütün musibetlerden senden ötürü diye kendi inancımızı arşa mı çıkaracağız! Senin ırkın lanetli hepiniz yok olmalısınız diye büyütecek miyiz kini içimizde!!!  Ayol buna da inanılır mı ?  Buna da tapılır mı diye aşağılayacak mıyız başka inançları! Ne biçim evlat yetiştiriyor diye kınayacak mıyız komşuları… 

Sahi Müslümansınız değil mi ? Özür dilerim sizi bağlar bu inanç doğrusu şu; İyi biri olarak yaşayacak mısınız? Herkesin iyiliğini isteyecek kadar yüce gönüllü olabilecek misiniz? Size doğru gelmese dahi!!! Bizden olmayanı Allah yarattı diye sayacak ve sevecek misiniz? Yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi ne zaman öğrenecek siniz?
Bunları okurken içinizde en ufak kibir oluştuysa yazık… Zira Allah çeşit sever. Sevmeseydi çeşit bunca çiçek yetişir miydi? Bunca ağaç, bitki, meyve, hayvan ve insan…

Kendine inanmayanın bile rızkını veren Yaratıcı sana sormaz mı sanıyorsun? Ben yaşamasını istemişim, rızkını vermişim, çoğalmasına müsaade etmişim, zenginlik, bilgelik vermişim… Sana ne oluyor diye!  Ben önünü açmışken sen kim oluyorsun da dışlıyorsun demez mi?

Açık tenlisi, esmeri, kısa boylusu, uzun boylusu, çekik gözlüsü, kendine inananı, inanmayanı… Binlerce çeşit ve istiyor ki herkes bi arada olsun. Belkide cennet bir arada yaşayabildiğimiz an gerçekleşecektir kim bilir… Çünkü sizler de çok iyi biliyorsunuz ki çok büyük bir güç! İstese tüm gezegeni kendine amade halde tutar, şeytana haddini bildirir, günahkarları yerle yeksan eder yalnızca kendine inanan, ibadet eden iyilerle devam eder… Ama yapmıyor peki neden sizce? Hiç akletmez misiniz? 

Korkma Allahtan korkandan! Kork Allahtan korkmayandan! Uzak dur korkuyormuş gibi yapıp aslında korkmayandan! Berat Kandilimiz mübarek olsun…