Eğer ülkenizi gerçekten seviyor ve oynanan büyük oyunu cidden öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki yazıyı okumak için 6-7 dakikanızı ayırın.

   Son dönem yaşanan ekonomik gelişmelerin temelinde bir çok etken rol almış olabilir. Orta Doğu’da İsrail’i rahat ettirmek için yapılan tüm planların projelerin( BOP bunlardan en büyüğüdür) ortaya koyduğu gerçekleri bilmeliyiz öncelikle. 

  Olayı; yalnızca ADB’nin “ rahip Branson” yüzünden ülkemize yaptırımlar getirmesi olarak okursak bizim Dünya siyasetinden de günümüz ekonomik savaşların mantığından da haberimiz olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. 

  Yüzyıllardır Orta Doğu’da hesabı olan ülkelerin I. Dünya savaşı sırasında “ milliyetçilik “ kozunu ortaya atarak Osmanlı’yı Balkanlar’da ve Orta Doğu’da ( Filistin ve Kuzey Arap yarımadasında) egemenliği altında olan ülkelerle savaşa sokması ve zaten yanlış yönetimler sonucu bitmiş İmparatorluğun parçalanması ve dağılması sonucunu getirmiştir. 

  21. yüzyılın daha dramatik tarafı o gün cetvelle ve kalemle çizilerek yaratılan suni devletlerin bugün yeniden sözde birleşme çatısı altında tamamen yok edilmesi aşamasına gelmesidir. Liderliği; zaten uzun yıllardır dizayn ettikleri Mısır yada Suudi Araplara verilmesi düşünülen adına Birleşik Arap Gücü / Arap Birliği veya uyduracakları farklı bir isimle oluşturacakları sisteme entegre etmek çalışmaları yeni değildir. Ancak gününü bekledikleri için ortaya atılmamıştır. 

  Birleşmeden güç doğar diye sevinemeyeceğiz zira tüm Araplar adına hatta ve hatta tüm İslam ülkeleri adına karar verecek bu çakma Birleşik/Birlik/Güç veya adı her ne olacaksa Emperyalist planlara hizmet edeceği ortadadır. Bu konuda sesi gür çıkacak bir iki devletten İran’ı ( öncelikle Şİİ ler diye diğerlerinden kopararak) kendi coğrafyasında etkisizleştirmek, ötekileştirmek istiyorlar. Ki Siyasal İslam diye yamamaya çalıştıkları aslında temelinde halkları birbirinden ayrıştırmak ve öteleştirmekten başka bir şey değildir. Sık kullandıkları argüman ise mezhep kökenli ayrıştırmadır. Çok severler, Müslümanları Alevi, Sunni veya başka mezhepleri kullanarak bölmeyi. 

  Bölgedeki diğer sesi gür çıkacak ve Orta Doğudaki yağmaya tepki verecek ülke Türkiye’dir. Her ne kadar BOP ta yer alarak o planların değirmenine su taşımış olsak ta gerçeklerin ortaya çıkma gibi bir huyu olduğundan artık ve umarım o oyunu görmüşüzdür. Zaten bu yazı, o pis oyunu gördüğümüzü umarak kaleme alınmıştır. Yalnızlaştırılmış ve ekonomik olarak köşeye sıkışmış bir Türkiye istiyorlar. Bunu şimdi değil yüz yıldır istiyorlar. Eğer hala ortadaki gerçek oyunu görmeyip, işin ajan bir rahibin ülkemizde yargılanması olarak algılanıyorsa bana göre BOP başarıya ulaşmıştır. Rahip Branson; ABD için ancak “ sarı öküz” dür. Her hangi bir önemi olduğundan değil diğer öküzlere mesaj olsun diye üzerinde duruyorlar ısrarla. 

   Yazının sonu geldi hani ÇIKIŞ diye soracak olursanız, o kolay ! Asıl problemi anladıktan sonra biz ülke olarak ÇIKIŞI mutlaka ve bir şekilde buluruz.. O konuda da anlatacaklarımız var elbette.