Eğer; Cehennem ateşinin yakıtı; taşlar ve insanlar diyorsa yüce Allah (C.C.) , ( Bakara 24. ayet) en büyük günahlardan olan “şirk’in” ardından “samimiyetsiz insanların” da o ateşin yakıtı olmayacaklarına dair bir garanti yok demektir. 

  Anlık Dünya nüfusu 7 milyar 586 milyon kişi, ve yaklaşık 1 milyar 500 milyon Müslüman olduğu tahmin ediliyor. Yani yaşayan her 5 kişiden biri Müslüman. Ve genelde zengin ülkeler “ Müslümanlar” arasında. Ama halklar, ne tuhaf ki o zenginlikleri “ Kuran’daki paylaşım esaslarına” göre bir türlü alamadıkları için bir çoğunun yaşamı 2. hatta 3. İnsanlık liginde. 

   Sizi bir zümre yönetsin, tüm kaymağı o yesin diyen tek bir dini esas ve kural yok ancak gelin görün ki “zenginlik belirli bir zümrenin elinde” ve yine bu grup, bunca Müslüman nüfusu yönetmeye devam ediyor. Açık olan bir şey var; “iyi yönetemiyorlar”. 

  HAŞR suresi 7. ayette şöyle buyuruyor yüce Allah; “ Servet( Dünya malları, kaynakları) yalnızca zenginlerin elinde dolaşan bir meta olmasın”. Ey iman edenler “kelimeler üzerinden vals yapmayın, işin özünü anlatın ve öyle yaşayın. Hakkaniyetle dağıtın tüm Dünya kaynaklarını. Merak etmeyin Kudüs’e geleceğim. 

  Müslüman coğrafyasında bitmeyen acıların, dinmeyen savaşların ve dökülen kanların bir sonu gelmiyorsa bir yerlerde “ büyük yanlışlıklar ve hatalar” yok mu sizce? 

  Hiçbir üretim yapmadan, tek bir tohum ekmeden, tek bir fidan dikmeden, tek karış toprak sulamadan, Rabbimizin çoğunluğunu bu coğrafyaya bahşettiği “petrol ve doğal gaz” servetini nasıl harcadı Müslüman idareciler? 

  Örneğin “kansere çare bulmak için” büyük tıp enstitüleri kurdular mı? İnsanlığın daha ileri gitmesi için bilime, ilime ve teknolojiye yatırım yaptılar mı? Yalnızca çoğunluğu Müslüman ülkelerde bugün açlıktan ölen 1980 kişiden haberiniz var mı? Daha doğrusu bu konu sizi ilgilendiriyor mu? 

  Sırf temiz su kaynaklarına ulaşamadığı için “ pis sudan kaynaklı hastalıklardan bu yıl içinde ölen 791 412 kişinin yüzde 90 kadarının Müslüman olduğunu hiç duydunuz mu? Dünyada obez insan sayısından fazla açlıktan ölenin ve bir çoğunun o zengin Müslüman ülkelere komşu ülkelerde yaşadığı gerçeği en az Kudüs kadar derdimiz olmamalımıydı? 

  Zengin Arap Emirlerinden biri, Fransa’nın en büyük kulübünü hakkının en az 3 katına hiç düşünmeden alıyorsa, bir diğeri İngiltere’de aynı şeyi yapıp “çiş yarışına” giriyorsa siz hangi Kudüs’ün hakkını arayacak hangi Filistinlinin derdini dert edineceksiniz? Duyuyorum “ o başka bu başka” ! HADİ ORDAN … 

  Sen sana bedava gelen büyük nimeti aptal saptal şekilde harca! Dünyadaki gelişmeyi; ABD den uçak almak, Fransa sahillerinde saray yaptırmak olarak algıla! Teknoloji denince aklına “dinsiz imansız gavur” dediğin adamın icat ettiği akıllı telefon gelsin! Tek bir icat, tek bir gelişmeyi sen başarama ve o sonsuz kaynakları heba et ama ABD  “ Kudüs İsrail’in başkentidir” dediğinde en büyük tepkin Cuma namazından sonra ABD ve İsrail bayraklarını yakmak olsun. Sanıyorum hem Trump hem de İsrail korkudan uçuk çıkarmıştır.

  Kudüs elbette çok önemli. Orada yaşayan Müslümanlar ( tarihte bize yaptıkları ihaneti şimdilik unutalım) çaresiz ve sahipsiz. Dünyanın geriye kalan 6 milyarıyla savaşalım demiyorum. Önce samimi olalım ve boşa giden kaynakları o bölgenin daha huzurlu ve yaşanır olması için harcatalım. Bu yıl Umre yerine rotamızı KUDÜS olarak belirleyelim. Onbinler, yüzbinler gitsin Kudüs’e, oradaki Müslümanlara sarılın, yanınızdayız deyin! Çok sevdiğiniz selfilerinizi El- Halil’de çekin, Mescidi Aksa’da kılın namazlarınızı topluca, ama FACE atmak için değil. Dünya; Müslümanları görsün Kudüs’te; Türk, Malezyalı, Hintli, Pakistanlı yada başka uluslardan fark etmez …siz sırt sırta durun bir bakalım, neler oluyor?