Ne hazindir ki bu yazıyı yazının muhatapları okuyamayacak . Zira onlar gazetemize abone değiller. Resmi kurumlarda ise gelen onca yerel gazete ve ulusal basından olanların çokluğu nedeniyle sıra benim köşe yazıma gelir mi belli değil ! Tek mecra kalıyor geriye “ sosyal medya” . 

  Son günlerde haberlerde yazılıyor ekranların bazısında gösteriliyor. Bir çok firma iflasını açıklamış; Keskinoğlu, Şeker piliç , Hotiç ve diğerleri … İşlerini yurt dışına taşıyan var. Malını mülkünü “ dolara/ euroya” çevirip ülkeyi terk eden var. Londra da mahalle satın alıp yakın akrabalarıyla “ olan bitene İNGİLİZ kalmak isteyen var” ( cümlenin aslı; olaya FRANSIZ kalmaktır) 

  Bana ne Ağaoğlu’ndan veya Cengiz bey efendiden? Hiç tanımam bile Şeker’i , Keskinoğlu’nu veya Hotiç’i ! Şirket sahiplerinin tüm ekonomik krizler, kaos durumları ve ani şok gelişmeler için mutlaka “ B PLANLARI” hatta bazılarının “ C PLANLARI” dahi vardır. Siz hangi ekonomik krizden sonra dilenen bir şirket patronu gördünüz? En fazla Amerikan otosundan Alman otosuna düşüverir. Havuzlu villasından daha küçük olanına geçer en fazla ! Ne sosyal hayatından feragat eder ne de alıştığı konfordan! İşten çıkarılanlardır benim dert ettiğim. Okullar açılmak üzere iken hala EYT li olup en doğal hakkı olan emekliliği umutsuzca bekleyenlerdir benim derdim. Yoksa bilmem hangi şirket sahibi iflası açıkladıktan sonra hangi ülkede yaşamına devam edecekmiş bana ne ! 

  Siz hiç 1 yıl boyunca işsiz kaldınız mı? Cebinizdeki son 1 lirayı ne yapacağınıza 5 saatte karar veremediğiniz oldu mu? Akşam olmasın(eve dönüşü var) diye gündüz, sabah olmasın diye gece, ALLAH’a umutsuzca dua ettiğiniz oldu mu hiç ? 

  Hiç okullar niye bu mevsim açılıyor diye hayıflandınız mı hiç? Sanki takvimdeki başka bir tarihte açılsa okullar sonuç farklı olacaktı! Siz hiç Bayramlar geliyor diye içinizden öfke duydunuz mu o mübarek günlerin arifesinde ?

  Çarşı pazarda dolaşırken, tanıdık birini görmeyeyim diye hep kuytuları seçtiğiniz oldu mu hayatınızda? Nasılsın diye soranlara “nasıl olsun” diye yuvarlak cevaplar verdiniz mi hiç? Burası nasıl bir Müslüman ülke, herkesin Müslüman olduğunu iddia ettiği bir ülke böyle mi olur dediğiniz oldu mu hayatınızın bir döneminde? 

  Millet Ejder suyuyla ağzına tatlandırırken siz ilk tasarrufu itibarınızdan ettiniz mi hiç ? Evinizden 5 kilometre uzakta olan markete 1 paket makarna sırf 15 kuruş daha ucuz diye yol teptiniz mi? 

  Bu tip soruların bir çoğuna “ hayır” yanıtı verdiyseniz üzgünüm bu yazının muhatabı siz değilsiniz, zaten asıl muhataplarının şimdilik bu ve bu tip yazılardan haberi de yoktur. 

  Haberlerde eksik olan kapanan firmaların duyurusu değil orada çalışıp yarınlara biraz umutla bakanların “kararan hayalleridir” . Siz asıl onların haberini verin.