İlginç bir dönem yaşıyoruz. Eğer seçimler “ erkenden yapılacak olmasa” belki bu kadar ilginç olmayacaktı ! 

 Elbette ülkenin her yanında durum nasıl bilemiyoruz ama Zonguldak özelinde “ ölen kör badem gözlü olur” sözünü doğrular olaylara şahit oluyoruz. 

  Siyasi partiler belki de tarihlerinde olmadığı kadar “aday adayı” bolluğu yaşıyor. Kentin plakası 67 olunca 67 aday adayını bulmak isteyen bile çıkabilir. Bu kadar bol aday adayının sanki “haberleri varmış gibi” seçimlere hazır olduğunu düşünmek biraz saflık olur gibime geliyor. 

 Ülke için, kent için ne gibi bir çalışmaları var? Bu kadar kısa sürede kime, hangi projelerini sorabileceğiz? Kaç siyasetçi kaç seçim bölgesini yeterince ve gerektiği kadar gezip kendini anlatabilecek? Bu en azından “ fiziken mümkün değil” ! Bu erkenden seçim görülüyor ki, adayların değil siyasi partilerin ve liderlerin seçimi olacak! Bir çok aday sahaya çıktığında hep şu savunmayı yapacak “ istediğim çalışmaları sahada yapacak sürem yok/olmadı “ …. 

  Peki , Zonguldak hep patinaj yapan bir şehir olduğu halde neden bu kadar çok ve özellikle kent dışından isimlerin bir anda çekim merkezi oldu? 

  Kentin yarınları adına hangi aday hangi çalışmasını anlatacak bizlere? Nasıl bir kadro ile bu projeleri hazırladılar? Seçimlerin bu kadar yakına alınacağını biliyorlar mıydı? 

  Seçildikleri takdirde o projeleri hayata geçirebileceklerine gerçekten inanıyorlar mı? 

  Elinde sınırlı birkaç kömür ocağı kalmış TTK ve gitgide işlevsel olmaktan uzak bir limanı olan kentin yarınlarına ne katabilecekler? 

  Gerçeği söylemek gerekirse “ büyük cesaret” böyle bir kentte vekil adayı olmak ! 

Kentin hayatında aktif olanların, bu kentte bir şeyleri yapmaya gayret edenlerin bu büyük taşın altına elini/kolunu koymasını anlarım da, kente arada bir turistik gezi için gelenlerin neden bu kadar iştahla aday adayı olduklarını anlamam mümkün değil ! Bu arada elbette tüm aday adaylarına saygı duyuyorum. En azından medeni cesaretlerinden dolayı ….

  Kent; erezyona uğramış bir görüntü çizerken, seçilip Meclise bizleri temsile gidecek 5 milletvekiline “ yerel basın olarak” bizlerde elimizden geldiği kadar destek olmalıyız. Zira bir çoğumuzun gideceği başka bir şehirde yatırımı, evi barkı yok ….

  Kent halkı ilk kez bir seçime bu kadar heyecansız yaklaşıyor. Kim bilir belki adaylar belli olduğunda ve sahaya çıktığında ortalık biraz hareketlenir …