Çok değil, iki ay kaldı yerel seçimlere. Kentimizde mevcut başkan Dr. Selim Alan ve C.H.P.  adayı Tahsin Erdem arasında geçmesi beklenen belediye başkanlığı seçimlerinde heyecan son günlere doğru daha da artacak gibi görünüyor. MHP nin il merkezinde Cumhur İttifakı olarak AKP yi destekleme kararı elbette Dr. Selim Alan’ın lehine büyük bir avantaj. 2019 seçimlerinde MHP adına seçime giren Hamdi Ayan’ın 8912 oy ( yüzde 15 ) aldığını düşünürsek, nasıl büyük bir katkı olacağını düşünebilirsiniz. Kaldı ki zaten seçimi alan parti de 25125 oy almıştı. 
  Şimdi Selim Alan’ın önündeki handikapları da bir analiz edelim. Mevcut başkanlar genelde yıpranır ve kimi yerlerde hayal kırıklığı yarattığı da olur. Oysa kentimizde iş yapmak, gönül almak ve yaptıklarıyla tarihe geçmek her dönem kolay olmuştur. Bu durumu lehine çevirebilecek mi bekleyip göreceğiz. 
  İlk kez bir yerel seçimde “ genel merkez politikalarının” kentteki adayların da önüne geçeceğini görebiliriz. Çok önceden beri özellikle küçük kentlerde belediye başkan adayları ismen tercih edilen ve kentte karşılığı olan isimlerden seçilir ve seçimin kaderini onlar belirleyici olurdu. Ancak bu kez durum bambaşka. Emekli maaşlarındaki hayal kırıklığı. Enflasyon karşısındaki ekonomi politikalarının çözüm üretememesi. Hangi yola savrulacağını kimsenin bilmediği “ sığınmacı çıkmazı” ve makyajla bile az çıkmayan İŞSİZLİK rakamları. Eğitim ve sağlık alanındaki sorunlar. AKP adaylarının önündeki en büyük handikaplar. Ne derece seçime etki eder, etmez onu da bekleyip göreceğiz. Bu konuda söylenecek en önemli analiz “ bazı başkanların yada adayların bu handikap karşısında” başarısız olma ihtimallerinin olmasıdır. Seçimleri kimi zaman rüzgarın yönü belirler. 
   Gelelim C.H.P. nin adayı Tahsin Erdem’e. İlk önce sizin, benim tanıdığınız ve bildiğiniz siyasi figürlerden biri değildir. Efendi, nazik ve insanlık yönü siyasi yönünden daha yüksek bir isimden bahsediyoruz. 1 oyla seçim kaybetse rakibinin eline havaya kaldıracak kadar düzeyli, 1 oyla seçim kazansa şımarmayacak kadar kişiliği gelişmiş bir yapıda insandır. Aday adaylığı netleştiğinde sahaya çıkan ve neredeyse her kapıyı her haneyi gezen, konuşan ve gittiği yerlerde tepki almadığını her kaynaktan teyit ettiğimi söylemeliyim. Bir itirafı da yazmazsam kendime kızarım. Ben Tahsin Erdem konusunda objektif olabilirim ( bir gazeteci olarak) ancak siyaseten taraf olduğumu da söylemeliyim. Ve bundan dolayı da partili üyelerimizin doğru bir ön seçim deneyimi gerçekleştirdiklerini belirtmeliyim. Ön seçimlerin siyasi partilerimizde demokrasinin en güzel uygulama alanlarından biri olduğunu yıllardır savunurum. Bir önceki seçimde merkez yoklamasının tepki alması ve bazı kent sakinlerinin sandığa dahi gitmediğini düşünürsek bu kez C.H.P adına bir avantaj olacağını düşünüyorum. 
   MHP seçmeninin seçimlerde blok halinde AKP adayına oy verip vermeyeceğini kestiremiyoruz. Her hangi bir anket çalışması şimdilik yayınlanmadı. Bu değerleri görmeden eyyam yapmak doğru olmaz. Ancak görülen net bir şey var ki bu seçim öyle çantada keklik, bir elin yağda bir elin balda seçim olmayacak. 
   Seçimlere haftalar kala daha da renklenecek olan bu heyecanı her yeni bilgi, anket ve gelişme olduğunda siz değerli YENİ ADIM okurlarımızla paylaşacağım. Güzel yarınlara ulaşmak dileğiyle …