Ülke gündeminde o kadar çok ilginç gelişmeler oluyor ki daha birini yazıp yayınlatamadan diğer başka bir ilginç olay yaşanıyor. Bu uzun yıllardır böyle. Son büyük ve ilginç olay Ankaragücü başkanının oynadıkları maçtan sonra hakem Halil Umut Meler’e attığı yumruk. Ve ardından yerdeki hakeme atılan tekmeler. Lütfen bunu bir kınama yazısı olarak görmeyin, hiçbir kınama yazısının veya açıklamaların olaylara ve çözüme katkısı olmamıştır. Boş yere geyik muhabbeti yapmak istemem. Bazı Dünya devletleri Gazze’deki insanlık katliamına kınamalar yayınladılar, bir çok ülkede yürüyüşler düzenlendi ama tek bir olumlu sonuç çıktı mı? Hayır. Çözümün kınamalar yayınlamak olmadığını anlamayan var mı* Çözüm; sorunun kaynağına yapılacak hamlelerdir. Her gün 2 paket sigara içen birinin “ sigaraya lanet okuması” onu kurtarır mı? Yumruğa değil o yumruğa uzanan yola bakmalıyız. Bataklıktaki sineklerle uğraşmak yerine bataklığı kurutalım sözü çok yaygındır ve gelişmemiş ülkelerde bir türlü uygulamaya konmaz. Bunu uygulayan ülkelerde zaten böyle sorunlara pek sık rastlanmıyor. Birkaç münferit olay yaşansa da “ istisnalar kaideyi bozmaz” !
  Bir ülkede sokakta şiddet oluyorsa, hastanede doktorlar, sağlık çalışanları, okullarda öğretmenler/ üniversitelerde doçentler, profesörler şiddete uğruyor hatta silahlı saldırı da hayatlarını kaybediyorsa, AVM lerde özel güvenlikçilere, valelere saldırı, darp, şiddet uygulanıyorsa, HES’lere karşı eylemlerde tek amacı köyünün deresi olan köylülerimize resmi şiddeti ekranlarda üzülerek izliyorsak, caddelerimizde motorlu kuryelere her türlü zorlama meşru görülüyorsa, evlerin önündeki park yeri için birbirini boğazlayan komşular sizi şaşırtmıyor da futbol gibi doğasında “ İKİLİ MÜCADELE” olan bir oyundaki şiddet mi şaşırtıyor. Eğer buna şaşıyorsanız tanıdığım iyi bir psikiyatr var, size onu tavsiye edebilirim.
 Yasalar; toplumun bir arada “ insanca yaşaması “ için oluşturulmuş kurallardır. O kuralların birinin yada bir kaçının ve/veya tamamının ihlali ortaya kargaşa çıkarır. Eğer bir yasa uygulamada ihlale uğrarsa ardından gelen başkaların da aynı yola izleyerek başka yasaları delik deşik edeceğinin göstergesi hatta özendiricisi olacaktır. İlk başta kanun koyucu ve idareciler o yasalara uymak ve bu uygulamayı halka göstermek zorundadır. “ BİZE BİR ŞEY OLMAZ” , “ sen benim kim olduğumu biliyor musun” , “ ben yasa tanımam” dendiği an geçmiş olsun o yumruğu ilk siz atmış olursunuz. Sonra isterseniz KINIM KINIM yazılar yayınlayın veya açıklamalarınızı ekranlarda güzel güzel anlatın, hepsi boş geyik muhabbeti olacaktır.
Aslında İzmir Selçuk’lu Halil Umut Meler değildir ilk yumruğu yiyen, o yumruk çok önceleri atılmıştı, siz görmediniz. İlk yumruk; doktor Nihan Alkış’tır, öğretmen Ferhat Pakdil’dir, motor kurye Bedri Keskin’dir,AVM özel güvenlik görevlisi Ayşegül Akdeniz’dir, HES protestolarında Havva Bir’dir ve daha onlarca örneğin olduğu geniş bir yelpazeden tekidir Halil beyin yediği yumruk. ( mağdur isimleri medyaya yansıdığı için kullanılmıştır/ özel hayatın gizliliği ilkesi ihlal edilmemiştir)
Şimdi siz kulüp başkanının bir hakeme yumruk attığı için mi şaşıyorsunuz, oysa bir çokları bağıra bağıra geldiğini görmüştü ama siz yeni mi şaşıyorsunuz ? Çok tuhafsınız gerçekten yada Avrupa’dan ülkemizi kıskanıp gelen milyonlarca gurbetçiden biri olmalısınız!