14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından Ak Parti'de kongre süreci başladı…

Temmuz ayında ilçe, Ağustos ayında il kongreleri yapılacak, ardından Büyük Kongre gerçekleştirilecek…

Ardından…

Ver elini yerel seçim…

Zonguldak için bir değerlendirme yapalım…

Muammer Avcı'nın milletvekili adayı olması nedeniyle boşalan Ak Parti İl Başkanlığı görevine "vekaleten" atanan Mustafa Çağlayan, zaman çok kısa olmasına rağmen seçim sürecini çok iyi taşıdı, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile koordineli olarak Ak Parti'nin Zonguldak'ta milletvekili çoğunluğunu muhafaza etmesini sağladı, üstelik 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimi'nde oy çoğunluğunu sağlayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Zonguldak'ın desteğini de sağlamış oldu.

Mustafa Çağlayan, 2019 yerel seçimlerinde kendisini kanıtlamış bir siyasetçi…

O dönem Ak Parti Merkez İlçe Başkanı olarak görev yapan Mustafa Çağlayan'ın, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan'a nasıl büyük bir destek verdiği, kendisiyle birlikte nasıl gece-gündüz seçim çalışması yaptığı kamuoyu tarafından biliniyor.

Her siyasi partide olduğu gibi, Ak Parti'de de her zaman, her şeye ve herkese muhalefet eden bir grubun varlığı biliniyor.

Çarşı…

Her şeye karşı !..

Bunların içinde yıllardan beri Ak Parti il yönetimlerinde yer bulamamış, bu yüzden yönetime kim gelirse gelsin karşı çıkan bir grup olduğu gibi, esasen Ak Parti'nin vizyonu ve misyonundan bihaber, sadece kendi kişisel çıkarlarının peşinde olup, Ak Parti'yi bir nevi siyasi veya ticari basamak olarak gören, ancak bu basamaklarda bir türlü yer alamayan kişiler ya da gruplar da var.

" Ben varsam Ak Parti var, ben yoksam Ak parti yok" zihniyetinde bir grup…

Şimdi bu grupların Ak Parti İl Kongre sürecinde Mustafa Çağlayan'a karşı muhalefet oluşturma çabası görülebilir ama, bize göre beyhude bir uğraştır bu…

Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili çoğunluğunu muhafaza etmiş, Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimi'nde Zonguldak halkının tercihini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yöne çevirmiş bir il başkanı, muhalefet çabalarına rağmen delegelerin, parti tabanının ve Ak Parti Genel Merkezi'nin güvenini kazanmış ve hak etmiş durumdadır.

Yerel seçime aylar kaldı…

Kongre sürecinin hemen ardından AK Parti'yi yeni ve büyük bir seçim mücadelesi bekliyor.

Peki, bu kongre sonucunda AK Parti il başkanı kim olacak?

Tekrar edelim…

Bir seçimin mağlubiyeti de, galibiyeti de o siyasi partinin il başkanının hanesine yazılır.

Şu anda Ak Parti Zonguldak teşkilatlarının başında seçimlerin galibi bir il başkanı bulunuyor.

Gerisi laf-ı güzaftan ibaret…

Erhan ÇAKMAK