Almanya'da bir Zonguldak insanı

Almanya'da müşterek dostlarımız var…

Memleket Partisi Zonguldak Milletvekili Adayı Özkan Yağcı'yı bu vesileyle tanımış oldum.

Birkaç kez telefonla görüştük,samimiyeti, heyecanı, gururu "sözlerinden" okunuyordu.

Müşterek arkadaşımız, yani referansı o denli sağlam ki, Özkan Yağcı ile hiç konuşmadan, görüşlerini, düşüncelerini, Zonguldak'a bakış açısını hiç  dinlemeden de kendisiyle ilgili olumlu görüşlere sahip olabilirdim.

Özkan Yağcı tam bir Zonguldaklı…

Bir başka deyişle " Zonguldak ruhunu" yüreğinin baş köşesimde taşıyan bir yapısı var.

34 yaşında genç bir siyasetçi…

Memleket Partisi Almanya Teşkilatı'nın kurucularından…

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Almanya ziyareti sırasında Özkan Yağcı ve arkadaşları tarafından karşılanmış, Memleket Partisi'nin Zonguldak milletvekili adayları listesinin şekillenmesinde o günün izleri var.

Özkan Yağcı'nın Memleket Partisi'nin Genel Merkezi'nde üyelik kaydı var. Muharrem İnce, bizzat kendi kararı ile Özan Yağcı'yı birinci sıradan aday göstermiş…

Bunun iki nedeni var…

Birincisi, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında yapılan anlaşmaya göre Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının bulundukları ülkelerde oy kullanmasına olanak sağlandığından Türk konsolosluklarında sandık kurularak oy kullanılıyor.

Almanya'da yüzbinlerce Zonguldaklı yaşadığını düşünürsek, bu ülkede çok iyi teşkilatlanmış olan Memleket Partisi'nin iyi bir oy potansiyeline sahip olduğunu düşünmek yanlış olmaz.

İkincisi ise Almanya'da yaşayıp, Memleket Partisi'ne oy kullanacak Zonguldaklılar'ın, ilimizde bulunan yakınlarını arayıp aynı yönde oy kullanmalarını tavsiye etmelerinin kuvvetle muhtemel olduğunu söylemek de yanlış olmaz.

Burada, Sayın İnce'nin çok önemli bir seçim stratejisi uyguladığı fark ediliyor.

Özkan Yağcı gibi Almanya'da bulunduğu bölgede son derece itibarlı, Zonguldak, Bartın ve Karabük'lü vatandaşlarımız tarafından sevilen, sayılan bir kişiliğe sahip olan bölge insanı genç bir siyasetçinin aday gösterilmesi Memleket Partisi'ne çok önemli ölçüde oy kazandırabilir.

Bunun ilk işaretleri hemen kendini gösterdi…

Almanya'da faaliyet gösteren Zonguldak ve ilçelerinin adını taşıyan bütün dernekler hiç vakit kaybetmeden Avrupa Devrekliler Derneği'nde toplanıp, Özkan Yağcı'ya destek mesajları verdi.

Elbette bu mesajlar, Zonguldak'a da ulaşıyor, özellikle bu seçimde büyük bir boşluk hissedilen Vadi bölgesinde, Devrekli bir adayın Memleket Partisi'ni temsilen seçim yarışına katılacak olması siyasi rakiplerini düşündürüyor.

Hemen bir izlenim aktaralım…

Devrek'te büyük sevinç var.