Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Müdürlüğü'ne ilişkin doğrudan temin, okul bakım ve onarım işlerinin, sadece belirli kişi veya firmalara yaptırıldığı bu konuda "yönlendirme" yapıldığı ve bu durumun son birkaç yıldır devam ettiğine ilişkin iddialar Yeni Adım Gazetesi'nde yer aldı. 

Söz konusu haberler, ulusal düzeyde yayın yapan ciddi internet sitelerine de yansıdı. 

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı, Bakanlık müfettişlerinin inceleme yaptığını doğruladı ancak konuya ilişkin herhangi bir rapor veya sonuç gelmediğini ifade etti. 

Amenna... 

Müfettişlerin raporu veya inceleme sonucunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelmesini beklemek gerekir. 

**

Aynı konuyla ilgili bir başka ayrıntı, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yönetici kademesinde bulunan bazı yetkililer arasında geçtiği iddia edilen bazı kurs öğretmenlerinin korunması, bazılarının dışlanması, doğrudan temin işlerine ilişkin teklif mektuplarının tek elden alınıp takip edilmesi  ve benzeri konularda taraflar arasında geçen "yazışmaların" bulunduğu... 

Bu yönde yazışmaların bulunduğu ciddi bir biçimde iddia ediliyor. 

Bu iddialar doğrultusunda şu sorulara yanıt aranması gerekiyor; 

1- Gerçekten bu yazışmalar var mı yok mu, varsa deşifre edilecek mi?

2- Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nün son birkaç yıldır doğrudan temin, okul bakım ve onarım işlerini yaptırdığı firmalar hangileridir? 

3- Teklif mektupları üzerinde kaşeleri bulunan firmalardan bazıları gerçek midir, değil midir? Eğer gerçekse bu firmalardan hangileri ne ölçüde doğrudan temin üstlenmiştir?

Bu soruların yanıtları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce geriye dönük bir araştırma ile evrak üzerinden yapılacak incelemelerden kolaylıkla öğrenilebilir .

Aksi halde bu sorulara yanıt verilmedikçe bu yöndeki iddiaların ardı arkası kesilmeyecek gibi görünüyor. 

Erhan Çakmak