Merve Kır, CHP Kadın kolları il başkanı.
Kadın kolları genel merkez yöneticisi.
Bugünlerde Ankara’ da CHP genel merkezinde çalışmalarını sürdürüyor.
81 il kadın kollarının etkinliği için Ankara’da olan Merve Kır, önemli idealleri ile gündeme geldi.
İdeal bir.  
Merve Kır,  gelecek seçimlerin milletvekili adayı.
Hem de birinci sıra.
Bunu bugüne seslendiriyor. 
Dillendiriyor.
Mevcut vekillerin  görev sürelerinin  sonunda artık yeni isimleri Zonguldak CHP görmeli  diyor.
Ya da artık yeter.
Sıra bizim serzenişini görüyoruz.
Artık sıra kadınların söylemi  güçlü olarak dillendiriliyor.
İdealimiz var sözlerini çok derin iç  sesli duyuyoruz.
Birbirini alkışlatan senaryoları  es geçiyorum.
Derinliği olmayan sığ ve içi boş çalışmaları hepten esin esi  geçiyorum.
Bir ara  Zonguldak ile ilgili yaptığı belden aşağı konularla gündeme gelip çok tepki çeken bir Merve Kır’ dan bahsediyoruz.
Söz ediyoruz.
Belki o konu yanlış anlaşıldı.
Ama düzeltilemedi.
Merve Kır’ın üstünde kaldı.
 Sonra ise belli bir süre yüzünü unutturan  Merve Kır, yeniden sahnelere pardon sahaya dönecekmiş.
Dönsün.
Dönmeli.
Merve Kır, ile Zonguldak CHP siyaseti ısınıyor.
Isınmalı.
Yeni gelişmeleri, Merve Kır’ın ikinci ve devam eden siyaset ideallerini köşemizde değerlendireceğiz.
Neler var, neler yok ki..

 
YAYGIN  BASINDA NELER KONUŞULDU  
Son bir ay içerisindeki Türkiye gündemindeki önemli olaylar derlenirken, basına yansıyan haber adetleri aşağıdaki gibi sıralandı. Konuşulan başlıklar arasında, siyasetten, doğal afete, ekonomiden, askeri olaylara kadar birçok konu yer aldı.
Bu konuları araştıran şirketler var biliyorsunuz…
Web şirketleri!
Bunlardan biri de bir ajans;
Ülke geneli  yaygın ve yerel basının haberlerini alıp kullanan.
Haber ajanslarının haberlerini sıkça kullanan.
Abone adı altın kamu kurum kuruluşlarında.
Buna özel sektörde dahil.
Çok daha fazla gelir elde eden.
Maalesef yerel  ve yaygın basının  hakkını da vermeyen. 
Ajans Press!..
Evet yaptığı analizi rapor olarak paylaşan Ajans Pres’ in bu açıklamasını köşemize taşıyoruz. 
Medya takip kurumu Ajans Press, Türkiye gündemi ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. 
Ajans Press’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre son bir ay içerisinde konuşulan başlıklar sırasız halde şu şekilde oldu. Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayarak düşen helikopterimiz bin 29 haberle basında yer aldı.
 Usta oyuncu Rasim Öztekin, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirirken, 357 haberle konuşuldu. HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürülmesi ise bin 132 habere konu olurken, sosyal ve dijital medyada daha çok yankı uyandıran taşıt satışlarında 60 aya kadar taksit imkanı basında sadece 345 haberde yer edindi. 
1 yılını dolduran Kısa Çalışma Ödeneği 31 Mart itibarıyla sonlandırılırken son 1 ayda bin 42 basın haberinde konuşuldu. Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye İstanbul Sözleşmesinden çekilirken, 4 bin 823 haber ile en çok haber çıkışı bu konuda görüldü.
Bu gündem başlıklarının yanı sıra “Koronavirüs” yine en çok konuşulan olay olurken, kademeli olarak normalleşme, okullarda aşamalı olarak eğitimlerin başlaması, yeni doz aşıların ülkemize gelmesi konuşulan başlıklar arasında yer aldı.
Şubat Ayında En Çok Yeni Anayasa Konuşuldu
Aynı şekilde medyayı takip eden ve en çok konuşulan konuları inceleyen bir başka kurum da Medya Takip Merkezi…
Bakalım bu merkezin incelemelerine ve araştırmalarına:
Medya Takip Merkezi (MTM), Şubat ayı toplumsal ve siyasi gelişme raporuna göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeni Anayasa” çağrısı Türk siyaset gündemine damga vurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeni Anayasa çağrısı Şubat ayının en çok konuşulan siyasi başlığı oldu. CHP eski Milletvekili Muharrem İnce’nin CHP ile yolları ayırması da Şubat ayı siyaset gündeminin diğer bir önemli başlığı olurken, Türkiye’nin Milli Uzay Programı ve ilk yerli sürücüsüz otobüs tanıtımı da gündemde bolca yer buldu.
Yeniden Kuruluş Anayasası, 27 bini aşkın habere konu oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "yeni anayasa" çağrısı, Şubat ayı gündeminin en çok konuşulan konusu oldu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce 19 defa değişikliğe uğrayan 1982 darbe Anayasası ile ilgili; “Değiştirile değiştirile iç bütünlüğünü ve tutarlılığını kaybeden mevcut anayasayı bir kenara bırakıp yeni sivil bir anayasa üzerinde çalışmak, Türkiye’nin önünde 2053’e kadar uzanacak engin ufuklar açacaktır.” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa çalışmalarında her kesimden destek beklediklerini belirtirken,
siyaseti polemik tuzağı olmaktan çıkarıp hizmet yarışı haline dönüştürmekte, ahlaki ve ilkeli temelini güçlendirmekte kararlı olduklarını da belirtti. 
"Yeniden Kuruluş Anayasası” olarak adlandırılan yeni Anayasa, 2 yıllık sürede temellendirip hayata geçirilmek isteniyor. Yeni Anayasa süreci 4 aşamalı olacak ve ilk aşamada Anayasa için bir Bilim Kurulu oluşturulacak. Son aşama ise halk oylaması olacak. Türkiye, bundan önceki bütün anayasalarını darbe gibi olağanüstü dönemlerde, onayı alınmayan anayasalara evet demek zorunda kaldığı için, yeni anayasa hayata geçirilebilirse millet iradesi ile yapılmış ilk sivil anayasa olma özelliğini de taşıyacak. Ay boyunca toplam 27 bin 708 haberde yer alan Yeni Anayasa, Şubat ayı gündeminin en çok konuşulan siyasi başlığı oldu.
Muharrem İnce’nin istifası medyada geniş yer buldu
Şubat ayında gündemde yer edinen diğer bir siyasi konu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Muharrem İnce’nin "CHP ile yollarımı ayırıyorum" diyerek partisinden istifa etmesi oldu. “Bin Günde Memleket Hareketi” adlı bir oluşum başlatan ve yeni parti kurma hazırlığı içinde olan Muharrem İnce, yeni bir yola çıktıklarını ve hedeflerinin yüzde 50+1 olduğunu belirtti. Muharrem İnce'nin kurması beklenen parti için, Memleket Hareketi'ni destekleyen bazı CHP’lilerin istifaları devam ederken İnce de çalışmalarına hız verdi. Partinin ismi, logosu, müziği ve tüzüğü ile ilgili değerlendirmeleri yapan İnce ve ekibinin, partinin ismiyle ilgili "Umut Partisi" ve "Memleket Partisi" seçenekleri üzerinde durduğu da belirtildi. İstifası ve sonrasında yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Muharrem İnce, ay boyunca toplam 14 bin 478 habere adını yazdırarak Şubat ayının en çok konuşulan siyasi isimleri arasında yerini aldı.
Nokta.