Yalancı Krem Karamel tarifi

Karamelin bulunduğu en güzel hal olan krem karamel tatlısı deneyenlerin vazgeçilmezi olacak bir tatlı. Tatlı krizleriniz geldiyse, canınız farklı lezzetler tatmak istiyorsa ağzınıza layık tatlımı denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Tarifimi defterinize eklemeyi unutmayın.

Yalancı Krem Karamel nasıl yapılır

Yalancı Krem Karamel tatlısı gerek görüntüsü gerek tadıyla insanların gönlüne taht kuruyor. Lezzetine hayran kalacağınız krem karamel tatlısı herkesin gönlünü fethedecek. Çocuklarınız sizden sürekli krem karamel tatlısını yapmanızı isteyecek. Böyle görüntüsüne bakarak kesin zordur bu demeyin yaptıkça siz de ne kadar kolay olduğunu fark edeceksiniz. 

Yalancı Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler

·        1 litre süt

·        1 su bardağı toz şeker (200 ml. klasik su bardağı)

·        1 su bardağı un

·        1 adet yumurta

·        2 paket Vanilya

Karameli için:

·        1 bardak toz şeker

Yalancı Krem Karamel Tarifi Nasıl Yapılır?

Eskiden 6 yumurtalı krem karamel yapardım. Fakat çok yumurtalı olduğundan unlu şeklini yapmaya başladım. Çocukların özellikle çok sevdiği bu tatlıyı sizlerle de paylaşmak istedim.

1.     Önce kaselere paylaştırılacak olan karameli yapalım: 1 bardak şeker tencerede orta ateşte karıştırarak yakılır.

2.     Şeker sıvı hale gelmeye başlayınca altı kısılır.

3.     Rengi çok kararmadan altı kapatılır.

4.     Sıvı şeker fırına dayanıklı kaselere 1 er çorba kaşığı olarak paylaştırılır. Eğer bunu yapacak uygun fırın kaseniz yoksa borcama da yapabilirsiniz.

5.     Dikkat etmeniz gereken nokta, şekerin çok sıcak olmasıdır. Tencere ve şekerle elinizi yakabilirsiniz.

6.     Şeker donarken, ki çok çabuk donar, biz muhallebimizi yapacağız.

7.     Tüm malzeme çırpıcı ile karıştırılır ve ocağın altı açılır.

8.     Vanilya ocaktan almadan hemen önce koyulmalıdır. 1pk de kullanabilirsiniz. Ben 2 kullandım.

9.     Dibi tutmaması için devamlı karıştırarak muhallebi pişirilir; kaselerdeki donan şekerin üzerlerine paylaştırılır. Ben fotoğraflarda göreceğiniz gibi çok doldurmadım, porsiyonlar küçük oldu. Sizin tam doldurmanızı öneririm.

10.  Bu şekilde tatlılar en az 6- 8 saat beklemelidir. Bu süre içinde yanmış şeker eriyecek sıvı hale gelecek ve kolayca ters dönecektir.

11.  Eğer borcama yaptıysanız kare keserek servis yapabilirsiniz.

Krem karamel tarifi püf noktaları

·        Karamelinizi yaparken şeker sıvı hale gelmeye başladığında karamelinizin yanmaması için altını kısmalı, rengi çok kararmadan altını kapatmalısınız.

·        Karamelinizi ocaktan aldıktan sonra bekletmeden ısıya dayanıklı fırın kaplarınıza paylaştırmalı ve donmaya bırakmalısınız.

·        Muhallebinizin topaklanmaması ve dibinin tutmaması için sürekli karıştırmanızda fayda vardır.

·        Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra donan karamelinizin üzerine dökmelisiniz.

·        Tatlınızın rahat bir şekilde düşmesi ve tam tadında olması için vaktiniz varsa 1 gece yoksa 6-8 saat kadar buzdolabında bekletmelisiniz.

Deneyebileceğiniz krem karamel tarifleri

·        Krem karamel yumurtalı yapıldığı gibi yumurtasız da yapılmaktadır. Yumurtası olmayanların, yumurta kokusu olur endişesi yaşayanların krem karameli yumurtasız yapmaları sorunlarına çözüm olabilir. Ancak bunu malzemelerden direkt yumurtayı çıkartarak değil daha farklı malzemeler ile daha farklı şekilde yapmalısınız.

Editör: Zehra Küçük