Bu seçimde Zonguldak milletvekili adayları arasında öne çıkan isimlerden biri de Memleket Partisi Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı Özkan Yağcı…

Belki de Zonguldak siyasi tarihinde ilk kez görülen bir şekilde Almanya'da yaşayan bir Zonguldaklı hemşehrimiz milletvekili adayı olarak gösteriliyor.

Gurbetten bir milletvekili adayı…

Özkan Yağcı, genç ve eğitimli bir siyasetçi…

Yüksek öğrenimini Türkiye'de tamamladıktan sonra "dil eğitimi" görmek üzere Almanya'da gitmiş, daha sonra Almanya'da yaşayan amcasının yanında kalarak bu ülkede yaşayan yaklaşık 500 bin Zonguldaklı'dan biri olmuş…

Siyasete atılması "Memleket Hareketi" ile başlamış, Muharrem İnce'nin Almanya ziyaretlerinde yanında bulunmuş, Memleket Partisi'nin Almanya teşkilatının kurulmasında ciddi katkılarda bulunmuş, adaylık sürecinde bizzat Muharrem İnce tarafından Zonguldak'tan birinci sıra milletvekili adayı gösterilmiş…

Özkan Yağcı'nın Zonguldak'tan milletvekili adayı gösterilmesi öncelikle Almanya'da yaşayan Zonguldaklılar arasında büyük heyecanla karşılandı.

Bu ülkede. özellikle Özkan Yağcı'nın yaşadığı bölgede bulunan Zonguldak adına kurulmuş dernekler Özkan Yağcı'nın etrafında kenetlendi, destek mesajları verildi.

Öte yandan, diğer siyasi partiler bakımından "boş" bırakılan VADİ bölgesinde Memleket Partisi tarafından Devrek'in Yılanlıcakuz Köyü'nden genç yaşta bir gurbetçinin birinci sıradan aday gösterilmesi de, Devrek, Çaycuma ve Gökçebey ilçelerimizde heyecanla karşılandı.

Özkan Yağcı, Almanya'da başladığı seçim çalışmalarına Zonguldak'ta devam ediyor.

Son derece heyecanlı, samimi, insanlarla çabuk kaynaşan, bütün konuşmalarında temiz bir dil kullanıp, siyasi rakiplerini kötülemeden, kendi fikir ve projeleri ile siyaset yapan genç ve heyecanlı bir siyasetçi…

Sadece VADİ bölgesinde değil, Ereği-Alaplı ve Merkez İlçe'de de büyük ilgiyle karşılanan ve Zonguldak halkından beklenenin üstünde bir karşılık gören Özkan Yağcı, seçim manifestosunda birçok konuda bugüne değin söylenmemiş olanları da söyleyerek toplumun dikkatini çeken bir siyasetçi haline geldi.

Bu arada Özkan Yağcı'nın Almanya'daki Zonguldaklı seçmenlerin oylarında etkili olacağı tahmin ediliyor.

***

Almanya'dan sağlam bir ekiple yola çıkan Özkan Yağcı'nın yanında sadece dostluk ve arkadaşlık adına onu hiç yalnız bırakmayan İHA Almanya Temsilcisi ve bu ülkede yayınlanan itibarlı gazetelerden NRW Star Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Tığlı da bulunuyor.

Usta gazeteci Mustafa Tığlı, "partili" değil ama, dostluk ve arkadaşlık böyle bir şey işte !..

Mustafa Tığlı, bunca yoğun işi arasında işini gücünü bırakıp, bu insanla birlikte günlerce yol alıyorsa, bu çok önemli bir referans olarak kabul edilmelidir.

Özkan Yağcı, bu seçimde milletvekili seçilir mi, seçilmez mi?..

Bu elbette 14 Mayıs akşamı sandıklar açıldığında belli olacak ama, şimdiden belli olan bir şey var.

Zonguldak ve Almanya'da yaşayan Zonguldaklı vatandaşlarımız temiz, dürüst ve bu memleket adına kafa yorup, proje üretebilen yeni bir siyasetçi kazandı.

Seçimi kazansa da, kazanmasa da bundan sonraki yolu açık olacak.