Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt ve Ahmet Çolakoğlu'nu TBMM'nde ziyaret etti, hayırlı olsun dileğinde bulunup, başarı dileklerini iletti.

TBMM'nden basına yansıyan fotoğraflar, Cumhur İttifakı'nın Zonguldak'taki birlik ve bütünlüğünün sadece bir "seçim ittifakı" şeklinde olmadığını, seçimden sonra da " Zonguldak adına" aynı birlik ve bütünlük içinde çalışmaların devam edeceğini ifade eden özel bir anlam taşıyordu.

Üç vekil, bir MYK Üyesi…

Zonguldak için beraber yürüyecekleri bu yolda yanyana, omuz omuza…

***

Siyasi partilerin MYK üyeliği genel başkanlardan sonra en üst yönetim kademelerini oluşturuyor. Bu durum, Milliyetçi Hareket Partisi'nde çok daha belirgin ve siyasi hiyerarşi içinde çok daha etkili bir şekilde oluşmuş durumdadır.

MHP MYK üyeleri, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin en yakın çalışma arkadaşları, kurmayları ve danışmanları olduğu gibi,  Sayın Bahçeli'den sonra en üst yönetici kimliğini de taşımaktadır.

Dolayısı ile Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ile birlikte, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin MYK Üyesi Murat Kotra'nın ilimizin acil çözüm bekleyen fiziki, ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm bulmaları, bu sorunları TBMM, bakanlıklar ve Hükümet nezdinde gündeme getirip, çözüm üretmeleri çok daha kolay ve etkili olabilir.

***

Zonguldak'ın TBMM'nin yeni yasama döneminden ve yeni Hükümet'ten çok önemli beklentileri var.

İlimizin fiziki ve sosyo-ekonomik sorunları seçim sürecinde hem Ak Parti milletvekili adayları, hem de MHP Milletvekili Adayı ve MYK Üyesi Murat Kotra tarafından gündeme getirildi.

Bu konuda Sayın Kotra'nın çok önemli tespitleri olduğu gibi, bu tespitleri yüksek sesle dile getirip gündem oluşturması, partisinin en üst makamlarına ve TBMM gündemine taşıması, bu arada kapsamlı raporlar halinde MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye sunması, ciddi ve kararlı bir çalışmanın ürünü olarak hafızalarda yer etti.

Seçim sürecinde mangalda kül bırakmayan, seçilemeyince çil yavrusu gibi dağılıp, hem partilerini, hem de Zonguldak'ı unutanların aksine, Murat Kotra bugün yine var, yine hem partisini en üst düzeylerde temsil eden bir MYK üyesi, hem de Cumhur İttifakı'nın Zonguldak'taki en önemli temsilcilerinden biri olarak siyaset sahnesinde cesur ve kararlı duruşunu devam ettiriyor.

***

Tekrar edelim…

Bu dönem Zonguldak siyasi temsilcilerinden çok daha umutludur.

Elbette geçtiğimiz dönemde de ilimizde çok önemli devlet yatırımları gerçekleşti ama, ilimizin yaklaşık 50 yıl öncesinden kaybedilmiş yıllarını, fiziki ve ekonomik kayıplarını telafi etmek çok kolay değil…

Bu yüzden üç vekil ve bir MYK üyesinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi son derece önemli…

Murat Kotra'nın TBMM ziyaretinin ardından bu umutların daha güçlendiğini görmek mümkün oluyor.

Erhan ÇAKMAK