Hatırladığımız kadarı ile Cumhuriyet tarihimiz boyunca Zonguldak'tan iki TBMM Başkanı, bir başbakan ve çok sayıda bakan çıkmıştı…

Halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak görev yapan, eski TBMM Başkanımız Sayın Köksal Toptan, aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı da yapmış çok önemli devlet adamlarımızdan biri olarak siyaset tarihimizdeki yerini aldı.

Bize göre, Zonguldak, Sayın Köksal Toptan'dan sonra ikinci kez Milli Eğitim Bakanı çıkarmış bulunuyor.

Üniversitemizin eski rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer'in,  Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından, ÖSYM Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanmış olması ilimizde büyük bir sevinçle karşılandı.

Böylece son 20 yıldır "bakanımız yok" diye hayıflanan Zonguldaklılar'ın yüreğine su serpilmiş de oldu.

*

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer'in, göreve başlaması ile birlikte Zonguldak'ta özellikle "eğitim" alanında çok ciddi yatırımlar ve gelişmeler yaşanacağı tahmin ediliyordu.

ZBEÜ Rektörlüğü yaptığı sırada üniversitenin büyüyüp gelişmesi ve dünya standartlarında bir üniversite kimliğine kavuşması yönünde büyük çaba harcayan ve büyük ölçüde başarılı olan Prof.Dr. Mahmut Özer'in, bakanlık görevinin ardından başta üniversitemiz olmak üzere, ilimizdeki tüm eğitim kurumlarına destek sağlayacağı, ana okullarından üniversiteye değin yeni fiziki yatırımlar gerçekleştireceği de tahmin ediliyordu.

Zonguldak'ı kendi "şehri" olarak gören Prof.Dr. Mahmut Özer ile onu kendi "insanı" olarak gören Zonguldak halkı arasında oluşan diyalog, ilimizde özellikle Milli Eğitim alanında hızlı bir gelişme ve ilerleme sağlanacağının işaretleri olarak görülüyordu.

*

Ayniyle vaki oldu…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ZBEÜ'ye aktarılan ödenekler, özellikle Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan ekonomik sıkıntıların sona erdirilmesini sağladığı gibi, hastane içinde birtakım fiziki yenilikler de yapılmaya başlandı.

Yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il merkezi ve ilçelerde bazı okulların yıkılarak yenilerinin inşa edilmesi ile birlikte çok sayıda yeni okul binası inşa edilmesine ilişkin çalışmalar başlatılmış durumda, bu yatırımlar için 350 milyon TL ödenek aktarılmış bulunuyor.

Üstelik, arsa bulunduğu takdirde yeni fiziki yatırımlar için de "bakan sözü " verildi.

Bakan Özer, bu sözü Zonguldak ziyareti sırasında vermişti.

Kısaca aktaralım…

" …… Bu yatırımlar sabit kalmayacak, 2022 yılı içerisinde ortaya çıkacak arsa yeri gelişmeleri ile ilgili yatırımlar da yapabiliriz. Toplantıda Zonguldak’ta Fen Lisesi ile ilgili bir değerlendirmede bulunduk. Eğer gerçekten bir arsa bulunabilirse Zonguldak’a yeni bir Fen Lisesi yapabiliriz. Bunun gibi merkez ve ilçelerde yeni açılımlar yapabilecek arsa ile ilgili gelişmeler olduğunda 350 milyona ilave olarak yeni yatırımlarla Zonguldak’ımızı desteklemeye eğitim kalitesini arttırmaya devam edeceğiz”

Böylece Zonguldak eğitim alanında birinci lige çıkacak demektir.

O halde bundan böyle kimse "bakanımız yok" diye hayıflanmasın.

Prof.Dr. Mahmut Özer, hepimiz kadar Zonguldaklı'dır.