Eğer birileri sizi küçük şeylerle avutmak isterse size soracakları temel sorulardan biri “ aç mısın açık mısın?” olacaktır. İskender kebap, şıra ve tel kadayıfla da karnınız doyar, kara lahana çorbasıyla da! Neyi sevdiğinizle de alakalıdır yanıtlar neyi bulabildiğinizle de ! 

  Emeğinizin karşılığını tam alamadığınızda isyan etmenizi veya hakkınızı aramanızı engelleyen ilk sigortalardan biridir. Ne yani aç değilsen “ çok mu bir başarı kazanmış “ oluyorsun?

 Nerede diğer sosyal ihtiyaçlar? 

 Nerede insani gereksinimler

 Nerede uzun yıllardır anlatılan siyasi vaatler? 

Babadan kalma evde oturup “başını sokacak” bir gecekondun varsa bu Dünya da işin iş mi? Bu mudur Dünya ekonomisindeki “ önemli yerin” ? 

 Haline şükret diyenlere dikkat edin, Dünyalığını; Yahudi açlığıyla biriktirmiş, 7 sülalesine yetecek serveti yapanlardır. Lahmacuncu İbrahim Tatlı’nın “para hiçbir şey değilmiş, daha önemli şeyler varmış” demesi gibi …. Para önemli değil de servetini hayır kurumlarına mı bağışladın maho ağa? 

 Yıllar önce en çok okunan kitaplardan biriydi “Ferrarisini satan Bilge” . Elbette Ferrariyi satıp yüklü faizle bir bankaya yatırırsan “karlı bir iş “ yapmış olursun. Sen o parayı sonra hangi işlerde kullandın hafız, ondan haber ver? 

 “Ne yapacaksın bu kadar malı,etrafta bunca mal varken” diye soranlar yok mu? Hiç mi duymadınız? “ oğlum kefenin cebi yok niye bunca zahmet/eziyet” az mı söylenir! 

  “Yediği önünde yemediği ardında”,” gözü doymaz bunun toprak doyursun” diye arkasından konuşulan tek bir adam/kadın da mı tanımıyorsunuz?

   Ben konuşanlara yazılanlara falan bakmam, icraata bakarım. 

 Temele sormuş İdris “ peni ne gadar seveyisun?” Temel hiç tereddüt etmeden “ ula ne diyisun, çanumu verirum sağa”! Peki demiş İdris “yeni alduğun pantolu bağa verurmusun”? Temel biraz duraksamış ve “ ula oni daha yenu aldım, nasi vereyum sağa”? 

   Devlet malıyla ulufe dağıtanlar

   El malıyla ziyafet çekenler

  Haydan gelenleri hayra dağıttığını iddia edenler 

  40 kişilik köye yedinci camiyi yaptıranlar

  Susuz dereye baraj yapanlar 

  Köpeksiz köyde değneksiz gezenler

  Kendine Anzer balı bize 2 liralık lor peyniri layık görenler

Biraz sorun kendinize “aç mısınız açık mısınız? “