Merhaba!

İlklere imza attık
Yeni bir heyecan ile bölgemizin en güçlü medya kuruluşu olan DEMİR MEDYA bünyesinde yer alan Yeni Adım gazetesindeyim. 

Kanal Z ve Yeni Adım ile yıllardan beri dostane bir ilişkimiz var. Kanal Z'nin uyduda yayın yaptığı yıllar da, hem Zonguldak'ta, hem de Almanya'da müthiş çalışmalar gerçekleştirdik.

Kanal Z, Avrupa'daki Zonguldaklıların yakından takip ettiği kanal olarak daima zirvedeki yerini koruyor. 

O dönemlerde önemli haberlere imza attık. Derneklerin geleneksel gecelerini ilk kez Almanya'dan canlı olarak yayınladık. Teknik olarak hem zor, hem de maliyeti yüksek olan bu yayınları ilk gerçekleştiren medya kuruluşu olduk.

Şimdi, dünya genelinde internetin yaygınlaşmasıyla Kanal Z, artık sadece evimizdeki TV ekranında değil, cep telefonumuza kadar girdi. 

Gazetemiz, Yeni Adım ise Zonguldak'ın en güçlü gazetesi olarak her daim farkını ortaya koydu. Sadece Zonguldak'taki Zonguldaklıların değil, yurt dışındaki Zonguldaklıların da sesi.

Önemli haberler ile Almanya'daki bir çok konuda çözüm noktasında da önemli bir rol oynadı. Almanya'da geçmiş yıllarda Zonguldaklı bir ailesinin ikiz çocuklarının Alman Gençlik Dairesi tarafından alı konulması olayında. Yani, ' Ece bebek ' davasında, Demir Medya yaptığı yayınlarla, ülke gündeminde bu olayın duyurulmasını sağladı. 

Bu olay Demir Medya'nın etkili yayınları ile çözüme ulaştı. Mahkeme sonucu Almanya'daki Zonguldaklılar için büyük bir zaferdi. Burada Demir Medya'nın etkisi de önemli bir şekilde görülmüş oldu.

Almanya'daki Zonguldaklılar ile ilgili önemli konular, anında Kanal Z ve Yeni Adım'da yer aldı. Bu hem medya gücü açısından önemliydi, hem de moral açısından da Almanya'daki vatandaşlarımıza büyük güç kattı. Almanya'daki gelişmeler, ilk kez Yeni Adım okuyucularına ulaştı.

Biz, büyük bir aileyiz.
Buna benzer bir çok konuda Yeni Adım, öncü oldu. Şimdi, bunu biraz daha güçlendirerek, Almanya'daki hem hemşehrilerimiz ile ilgili güncel gelişmeleri, hem de Almanya gündemini Kanal Z ve Yeni Adım'da sizlere duyuracağız. 

Uzun yıllar birlikte çalışma imkanı bulduğum, başarılı meslektaşım Kanal Z Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Simge Kırlı tarafından bana yapılan bu teklif beni çok mutlu etti. Ardından, değerli büyüğüm Erhan Çakmak ile yaptığım konuşma ile yazılarıma hemen başladım. 

Evet, değerli Zonguldaklı hemşehrilerim bugün itibariyledir ki; yazılarımla bana emanet edilen bu köşede her hafta sizlerle olacağım. Önemli olaylardan ilk kez sizler haberdar olacak, bazen de duymadıklarınızı bizden haber alacaksınız. Almanya ve Zonguldak arasında köprü görevi yürütmeye devam edeceğiz.

Demir Medya sadece bir medya kuruluşu değildir. Zonguldak yaşamının bir parçasıdır. Biz, büyük bir aileyiz. Bu yapının içerisinde olmaktan ben de büyük mutluluk duyuyorum. 

Bu ilk köşe yazımda bir selamlama ile başlamak istedim. Bundan sonraki yazılarım, Almanya ve Zonguldak üzerinde önemli konuları içerecek.

Bizi yakından takip etmeye devam edin....

Yusuf Has Hacib der ki:
“ Kimin düşündüğü ile söylediği bir olursa işte doğru insan odur”