Az sonra okuyacağınız yazı 29 Ağustos 2016 tarihinde bu satırlarda yayınlanmıştı. Ülkelerin özellikle dış siyasetlerinde " olasılıkları " doğru okumaları ve ona uygun politikalar üretmeleri çok önemlidir. Bugün " KÜDÜS" için yapılan açıklamaların yıllar öncesine dayandığını sizlerle paylaşmıştım. 

          X           x              X            x            X           x    

  Eğer 21 yüzyılda ve Ortadoğu’da yaşıyorsanız etrafınızda ve Dünya’da olan bitene kayıtsız kalma şansınız yoktur. Bu her şeye burnunuzu sokun demek değildir ancak “neler oluyor” diye kafa yormanız gereken işler var demektir.  

   İnsanlık tarihi(bilinen) Mezopotamya’da başladığı için bu toprakların ve bu bölgenin “iş olsun” diye seçilmediğini iyi analiz etmeliyiz. Düne kadar “petrol savaşları”,”soğuk savaş dönemi”, “ Akdeniz rüyaları” gibi birçok tezin ortaya atıldığı yer kürenin bu en talihsiz bölgesinde yaşam her dönem zor olmuştur. Din savaşları (iyi bildiğiniz HAÇLI seferleri bunlardan yalnızca birkaç tanesidir) güç savaşları, sömürge savaşları bu coğrafyada yaşanan dramların, akan kanların sebepleridir.  

   Evangelist Hristiyanların “ Armageddon savaşı” için ön gördüğü yer yine bu coğrafyada ve Kudüs olarak belirtiliyor. ABD başkan adaylarından Donald Trump’ın sürekli tekrarladığı “İsrail’in başkenti KUDÜS olacaktır” sözü, aslında içlerinde yanan ateşin net dışa vurumudur. Bu gözü dönmüş siyasetçi Ortadoğu’da yaşanması muhtemel bir savaş bölgeye sürekli “ körükleme” yapıyor. Savaş istiyorlar, kan istiyorlar, huzursuzluk istiyorlar!  

  Siyasi hayatına Demokrat olarak başlayıp sonra REFORMİST çizgiye gelen Donald Trump oradan da beklediği desteği göremeyince bir ara işi Bağımsız olarak götürdü, ondan da iş çıkmayacağını en son karşımıza Cumhuriyetçilerin başkan adayı olarak çıktı. Dön babam dön. İşte Dünya siyasetine yön verecek insan tipleri ve zikzakları. İşin ne kadar vahim olduğunu umarım anlatabilmişimdir.  

   Bu anlattıklarım birer hayal mahsulü işler olsa,eğlenelim gülelim oynayalım ama yüzyılların Orta Doğu planlarında ne yazık ki hep ”kaos var” . Bu kaos ortamından beslenen ve bu kaos ortamına silah ve lojistik sağlayan büyük küresel şirketlerin kar hesapları da var. Bize Acun Ilıcalı vasıtasıyla seyrettirilen o ardı arkası kesilmeyen yarışma programlarının ve kim kiminle gerdeğe girecek dizilerinin sponsorları da ne hazindir ki hep o büyük küresel şirketlerdir. Uyanmayın, öğrenmeyin, eğlenin, zıplayın ama araştırmayın. Etrafınızda ne olup bittiğine dikkat etmeyin. Biraz daha akıllıysanız “para kazanacak işlere kapağı atın” ,siyasete girin, mevki makam peşinde koşun ama “ o şirketlerin değirmenine su taşımak şartıyla” … ticarete atılın ama “her yol PARİS” sloganını unutmayın.  

  Bu coğrafyada uyanık olmak zorundayız. Siyasetçiler olarak, iş adamları olarak ,öğrenciler olarak, kısacası halk olarak gözümüzü dört açmalıyız. Ne oldu Tunus’ta bir işportacı öldürüldü diye başlayan “ ARAPBAHARI” ? şimdi o topraklar da hiç mi insan ölmüyor? Aksine ölümler daha da arttı ama nedense büyük devletler artık düşüncesiz/her yola getirilen Arapların ölümüyle fazla ilgilenmiyor. Kurdukları bilmem ne ENSTİTÜLERİ ile o ülkelerdeki beynini kullanmaktan vazgeçenleri kendi oyunlarının bir parçası yapıyorlar. Yersen papaz eriği!  

   Ülkemizde de yapılmaya çalışılan bir MEDUSA DARBESİ oldu. Başaramadılar. Ama hesaplarını kapattıklarını yada planlarından vazgeçtiklerini düşünmeyelim. Artık düşmanın nasıl bir yol izlediğini öğrendik/ya da öğrenmiş olmalıyız. İşi “din “üzerinden taşıyorlar. En güzel alanlarda “tarikatler ve cemaatler” , hala ders almadıysak ,söyleyecek fazla bir şey yok!!!!