Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eserlerinden biri olan HABABAM SINIFINDA geçen güzel bir sahne aslında ama sonuç olarak ağlanacak halimize gülüyorduk. Yazdıklarıyla okurlarına bir şeyler anlatmanın birkaç yolu vardır. Genelde iktidar yanlısı ve tabakçısı kalemler ! “ siz bilmiyorsunuz bakın doğrusu benim anlattığımdır” diyerek DOĞRUYU size gözünüze parmak sokar gibi gösterirler. Okurlar “ aptal” onlar çok “ akıllıdır”. ALGI OPERASYONU denilen de tam budur. 
  Bazı yazarlar; biraz da işi garantiye almak için hem kendilerince ! DOĞRUYU, biraz da YANLIŞI göstermeye gayret gösterirler. İyi niyetli oldukları sürece bir sorun yok ancak halkı hep saf görme hastalığı ve kendilerini üstün görme travması yüzünden hep sakat sonuçlar doğuracak işlere imza atarlar. Kimileri televizyon ekranında F.B başkanı Ali Koç tarafından rezil edilir ve gerçek değerine indirilir yada bazıları işi bitip kullanma süreleri dolunca kapının önüne konulur. Türk basın hayatında son dönem oldukça fazla örnekleri vardır, tek tek isim isim yazmayacağım. 
  Bir grup daha vardır ki onlar okurlarına ve mesleklerine duydukları saygı gereği tüm insanlara karşı bilmişlik yapmazlar.  Halka “ siz bilmezsiniz biz biliriz” demez aksine “ bir de şu açıdan baksak nasıl olur” “acaba şu konu hakkında biraz kafa yorsak/ biraz detaylara odaklansak daha doğru bir sonuç alabiliriz “ diye sizi de o düşünce içine almaya çalışırlar. Burada dikkat etmeniz gereken “ anladınız mı “ diyen soranlara değil “ bilmem anlatabildim mi” diyenlere ÖNEM vermektir. Eğer doğru anlatırsan herkes anlar ahbap !  Sen anlatımda özürlü isen okuyucunun ne kabahati var? 
  Son aylarda ülkede ekonomi berbat ötesi bir hal aldı ve işin sorumluları hariç neredeyse herkes SUÇLU ilan edildi. Oysa böyle durumlarda ADİSYON halka değil siyasilere çıkmalıdır. Hiç yemek yemediğiniz LÜKS bir mekanın o akşamki tüm adisyonu size gönderilse “ saçmalamayın ne faturası ne yemeği ben oraya ömrümde hiç gitmedim niye adisyon bana geliyor ki” demez misiniz? 
  Bizim HABABAM sınıfında öğrencilerden biri sınavın birinden 0 almış. Diğer öğrenciler yine iyi/kötü 3-5 puan almışlar. Yaşlı ve iyi niyetli hoca; 0 alan öğrencisini çağırıp sormuş 
-    Evladım niye hiç ders çalışmadın, bak 0 aldın. Üzülmüyor musun? 
-    Üzülmez miyim hocam sabaha kadar ders çalışmıştım oysa.
-    Nasıl olur oğlum sabaha kadar çalışıp nasıl 0 alırsın?
-    YANLIŞ DERSE çalışmışım hocam.